Terug naar het overzicht

Wilskrachtig en ontspannen goede voornemens realiseren.

Het afsluiten van een jaar en deze keer zelfs een decennium, is voor veel mensen een moment van reflectie. Wat ging er goed? Waar ben ik dankbaar voor? Wat wil ik meer uitnodigen in mijn leven? Waar ga ik mijn pijlen op richten het volgende jaar? Goede voornemens zijn geboren.

Maar dan?

Je weet dat iets anders doen of iets laten, beter voor je zou zijn. Toch wil iets in jou het niet- anders deed je het al wel. Gek hè? En wow! Wat zijn we goed in het bedenken van uitvluchten en smoesjes! Want we voelen ons als mens ook comfortabel bij wat we kennen.

In mijn praktijk tref ik regelmatig mensen die eigenlijk niet zo goed weten wat ze echt voor zichzelf verlangen en vooral waarom. Weten en realiseren waar je naar verlangt geeft vitale energie en helpt je stappen te zetten naar een leven waar jij blij van wordt.

Het is mijn wens voor 2020 dat jij weet hoe je zelf energiek kunt blijven en je voornemens vreugdevol en ontspannen realiseert, daarom alvast een paar tips!

  • Word je bewust van je werkelijke motivatie en ontdek wat je weerhoudt te doen wat het beste voor jou is! Bijvoorbeeld iemand wil gezonder gaan leven. Ik vraag me dan af wat er zou veranderen wanneer iemand gezonder is. Wat zou je dan doen? Kunnen? Ervaren? Zo word je je bewust van wat je persoonlijk motiveert om veranderingen in je leven aan te brengen.
  • Zorg dat je energiek blijft zodat je voldoende wilskracht hebt om door te zetten. Slaap, leef gezond en ken je energy booster en- stoppers.
  • Oplossingen die je kiest moeten passen bij wie jij werkelijk bent om duurzaam je doelen te realiseren. Formuleer doelen en acties vanuit jezelf, jouw talenten, mogelijkheden en kracht. Hou ook rekening met jou bioritme en energie door de dag.
  • Zodra je je voorneemt dat dingen echt mogen veranderen- gaan ze veranderen. Geef het tijd, merk de veranderingen op en blijf focussen op wat je echt wilt uitnodigen in je leven.

Krijg je er al zin in? Coherent coaching wenst iedereen een vreugdevol, succesvol en avontuurlijk 2020! Zin om te sparren? Neem contact op!

Lieve groet, Monique

Terug naar het overzicht