Terug naar het overzicht

Pechvermijder of Gelukvinder?

Ben je je ervan bewust dat we pas emoties ervaren nadat we over een situatie gedachten hebben gevormd? En hoe emoties prettig dan wel onprettig voelen?  Dat je jezelf in de put of in de hemel kunt denken?  En als jij kunt kiezen? Kies je dan de put of de hemel?

Juist…weinigen van ons zullen de put kiezen. We zijn dus liever een Geluksvinder.  Geluksvinders weten hoe ze vreugde kunnen laten groeien van voorbijgaande emotie naar een blijvende staat van zijn. Gelukvinders vertrouwen op zichzelf en hebben invloed op hun ervaringen. Geluksvinders dromen groot en geloven dat ze hun dromen op een dag zullen verwezenlijken.

Pechvermijders daarentegen, zijn gespecialiseerd in het vinden van “beren op de weg”.  We zijn allemaal in meerdere of mindere mate een Pechvermijder.  We proberen onszelf namelijk te beschermen tegen onze dieperliggende angsten. We doen er alles aan om die angsten geen werkelijkheid te laten worden. Maar hoe reëel en actueel zijn deze angsten waar we ons tegen beschermen?

Veel van onze gedachten kloppen niet waardoor we onszelf teveel beperken, eronder lijden, we wakker liggen, ons succes ondermijnen, we te weinig energie hebben voor wat we wel willen en niet opmerken wat wel lukt en goed gaat.

De meeste mensen willen  dus Geluksvinder zijn. Zij willen hun  gedachten de baas zijn. Of anders gezegd, zichzelf zo goed kennen dat ze zichzelf niet meer laten leiden door niet ter zake doende angsten. Ze kennen hun eigen kracht, weten wat ze nodig hebben, hebben hun eigen koers en kunnen omgaan met tegenslag en emotionele pijn.

Het Persoonlijk Coherent arrangement versterkt de Geluksvinder in jou. De Pechvermijder is wellicht nuttig- maar alleen wanneer er werkelijk gevaar dreigt. Zoals ze bij Omdenken zeggen; ‘Beren op de weg? Give them a hug!’ En, de meeste beren bijten niet!

Terug naar het overzicht