Paarden

Hoewel we natuurlijk over meerdere coach- en interventietechnieken beschikken, werken we graag met paarden.

Paarden brengen je snel naar de kern van je ontwikkelvraag. Bovendien is het effectieve van paarden in coaching dat je zelf ervaart wat de impact van je gedrag of keuzes is in dat moment.

Wanneer we coachen met paarden brengen we je in contact met 1 of meerdere van onze paarden. Dit gebeurt op de grond naast het paard en je hoeft geen ervaring met paarden te hebben.

We vragen je in de context van je ontwikkelvraag een activiteit met een paard uit te voeren. Dit geeft jou een ervaring in een oordeelloze veilige omgeving waar je van kunt groeien en leren.

Waarom het werkt

Paarden leven in het hier en nu en kennen jouw conditionering en overtuigingen niet. Ze checken op een paardenmanier of je gedrag in lijn is met wie je bent en hoe je je voelt.

Paarden hebben een groot non-verbaal bewustzijn welke ze als prooidier nodig hebben om veilig te blijven. Ze zijn alert en nemen voortdurend hun omgeving waar. Betreden wij hun omgeving? Dan reageren ze direct op wat ze in interactie met ons ervaren.

Paarden reageren dus op wat er van moment tot moment gebeurt. De dieren spiegelen niet alleen incongruenties in emoties en bedoelingen maar leggen ook nadruk op niet herkende krachten en vooruitgang. Deze feedback geeft erg waardevolle informatie waar we, met alleen op taal gebaseerde coachtechnieken, geen toegang toe zouden hebben.

Wanneer met een paard in een coachsessie kun je veelal zelf al ervaren dat er iets gebeurt. Door het reactiegedrag van het paard te analyseren en door je gerichte vragen te stellen ontdekken we samen de rode draad in deze ervaring. Wil je meer weten over dit onderwerp, neem dan contact met ons op.